Nieuws

Header4
20230627 201102

Definitieve opbrengst Trap-In bekend

Op dinsdag 27 juni 2023 was de bedank-avond voor de vrijwilligers van de Trap-In. Hier werden onder anderen de opbrengsten van de projecten bekend gemaakt: € 2700 per project!

De Trap-In is de jaarlijkse sponsorfietstocht op 2e pinksterdag. Ook dit jaar genoten vele fietsers van de prachtige omgeving van Uden, Boekel, Volkel en Odilipeel. Er waren ruim 1900 deelnemers, die genoten van de verschillende versnaperingen. Samen met het opgehaalde sponsorgeld door Harrie van Duijnhoven leidde dat dus tot een uitkering van € 2700 per project voor in totaal 15 projecten. Drie daarvan presenteerden ook wat achtergrond van het project en hoe ze het geld gaan besteden.

20230529 110804

Een geslaagde 49e editie van de Trap-In

Op 29 mei 2023 was het weer zover, de jaarlijkse sponsorfietstocht Trap-In werd gehouden. Onder een stralende zon, gecombineerd met een verkoelend briesje, genoten vele fietsers van de prachtige omgeving van Uden, Boekel, Volkel en Odilipeel.

In totaal startten ruim 1900 fietsers. Vergeleken met voorgaande jaren een record-aantal. Er was dan ook een nieuwe route toegevoegd van 30 kilometer, die duidelijk extra deelnemers trok en voor herhaling vatbaar is. Ook werd de mogelijkheid om via pin te betalen weer meer gebruikt. Zo blijft de Trap-In zichzelf ook elk jaar vernieuwen.

Ook dit jaar was er veel gezelligheid op de posten. Deelnemers genoten zichtbaar van de lekkere versnaperingen en de muzikale optredens zorgden voor een extra goede sfeer. Veel mensen bleven dan ook lekker even hangen, om vervolgens vol goede moed de tocht af te maken. De meeste posten waren zelfs uitverkocht.

Het belangrijkste is utieraard de ondersteuning van de goede doelen. De exacte balans moet nog opgemaakt worden, maar we kunnen wel al zeggen dat Harrie van Duijnhoven 21.900 euro aan sponsorgeld heeft opgehaald; een record.

De Trap-In komt eraan!

 Het is bijna Tweede Pinksterdag: de dag waarop traditiegetrouw de Trap-In wordt gereden. Sinds 1974 organiseert Stichting Trap-in deze feestelijke sponsorfietstocht. De opbrengst gaat in zijn geheel naar 15 kleinschalige ontwikkelingsprojecten.

 Nieuw dit jaar is dat er een route van 30 kilometer is toegevoegd. Daarmee kunnen we onze jongste en oudste deelnemers nog beter bedienen. Ook zijn een aantal stempelposten geschrapt; waardoor een post ook echt een rustmoment is met een hapje of drankje en muziek.

Net als vorig jaar kunt u bij de start ook betalen met de pin en ook bij de pannenkoekenpost kan gepind worden. Bij de rest van de posten is het contant betalen.

De route van 50 kilometer start op de Markt in Uden van 10.00 tot 13.00 uur en bij het Muziekhuis in Volkel van 10.00 tot 12.30 uur.

De route van 30 kilometer start op de Markt in Uden van 11.30 tot 13.00 uur.

Een deelnemerskaart kost 5 euro en een gezinskaart 15 euro voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar.

Graag tot ziens op 29 mei!!

Trap-in komt steeds dichterbij

De Trap-In komt steeds dichterbij. 29 mei 2023 is het zover. Er is in april al "voorgefietst" om de route te checken, de vrijwilligers zijn weer aangeschreven en de posten zijn verdeeld.

Er is dus een hoop gebeurd de laatste weken. Alles om over een ruime maand weer een super-fietstocht neer te kunnen zetten. Nieuw dit jaar is de 'verkorte route'. Naast de gebruikelijke 50 kilometer is er een ingekorte route van 30 kilometer. Hiermee kunnen we zowel onze jongste als onze oudste deelnemers beter bedienen.

We hopen iedereen dan ook terug te zien op 29 mei 2023!

Trap-In bestuur zoekt versterking

Het bestuur van de Trap-In zoekt versterking. Het bestuur is het kloppend hart achter de organisatie van deze fietstocht. Er komt voor de editie van 2024 een positie vrij die zich met name richt op de praktische kant: het uitzetten van de route, het inrichten van de posten, het overzicht houden over onze materialen en inhuur van materialen. 

Vind je het leuk deze energieke groep te versterken, je in te zetten voor bijna 2000 fietsers per jaar, en uiteraard onze kleinschalige goede doelen wereldwijd? Dan horen we het graag van jou via info@trap-in.nl

Trap-in Uden/Volkel maakt selectie projecten 2023 bekend.

Het bestuur van de Trap-in heeft de 15 projecten bekend gemaakt die voor 2023 zijn genomineerd voor een donatie. De Trap-in staat zoals elk jaar voor 2de Pinksterdag op de agenda: 29 mei 2023. Er kwamen dit jaar 17 aanvragen binnen. Hiervan werden er op advies van de selectiecommissie 14 door het bestuur toegewezen. Samen met het missiewerk van pater Toon van Kessel in Chili kunnen in totaal weer 15 kleinschalig ontwikkelingsprojecten financieel worden geholpen.

De 14 geselecteerde projecten zijn:

 1. Hans Donkers, Agro Sylvo Pastoral de Lábondance, leermaterialen voor agrarische opleiding in Burkina Faso.
 2. Ursula Krol, Stichting Brufut Vooruit, bouw van een kraamunit in Gambia
 3. Verbeek, Stichting Chitungulu, Waterpomp bij peulvruchtentuin in Zambia
 4. Yvonne Verhagen, HWMCO, Drinkwater voor dorpen in de bergen van Oeganda
 5. Marianne Schepers, Stichting Kinderen van de Zon, Koksopleiding kansarme jongeren in Peru
 6. Piet Verkuijlen en Ellen Romviel, Stichting Marijn, schoolmaterialen voor kansarme kinderen in Nicaragua
 7. Ad Toonen, project Martien Sonnemans m.b.t. schoolspullen voor pygmeeën kinderen in Kameroen
 8. Wim van de Wetering, The Next Smile, onderwijs aan kansarme kinderen in Tanzania
 9. Ranjan Palit, Stichting Puja, Medische zorg en noodhulp in Bangladesh
 10. Christine van de Bilt, Stichting Special Care Gulbarga, hulp aan gehandicapte kinderen Dalit (India) bevolking
 11. Thijmen van Loenen, Stichting Thamsanqa, ondersteunen van weeskinderen en jongeren in Zuid Afrika.
 12. Harold van Zutphen, Stichting Venti Venti, Harold van Zutphen, melkpoeder voor weeskinderen en een echtoapparaat voor een kliniek in Congo.
 13. Ton vd Vegt, Stichting Watoto Foundation, aanleg waterpomp in Tanzania
 14. Rina Brugmans, Zweli foundation, onderdak, onderwijs en voeding aan weeskinderen in Zuid Afrika.

Voor meer informatie over de Trap-in of als u graag wilt mee helpen bij de organisatie van de Trap-in (we hebben altijd extra hulp nodig) kun je bellen naar de voorzitter van de Trap-in: Ton van Lieshout  / 06-33035843. Giften voor de Trap-in kunnen uiteraard het hele jaar door worden gestort op rekeningnummer NL 68 RABO 01715 90 279 t.n.v. Trap-in Uden/Volkel.

Indienen projecten Trap-in 2023 weer mogelijk

Er kunnen weer projecten worden ingediend voor de Trap-in fietstocht, die op Tweede Pinksterdag 29 mei 2023, wordt verreden.

Inwoners van Uden en Volkel, die een rechtstreeks en actief contact onderhouden met degene die het project uitvoert en op de hoogte zijn van de inhoud en de financiële situatie van het project kunnen de aanvraag indienen. Achteraf draagt de indiener er zorg voor dat de besteding van de gelden bij het bestuur van de Trap-in worden verantwoord.

Het geld moet bestemd zijn voor kleinschalige projecten en zoveel mogelijk ten goede komen aan het verbeteren van de plaatselijke bevolking in een ontwikkelingsgebied.

Hierbij valt te denken aan gezondheid, voeding, onderwijs en huisvesting.

De projecten voor de Trap-in van 2023 kunnen tot en met 24 december 2022, bij voorkeur digitaal (via aanmeldformulier op www.trap-in.nl) , worden ingediend door middel van het insturen van een volledig aanmeldingsformulier naar info@trap-in.nl. Mocht dit bezwaarlijk zijn dan is een aanvraagformulier vanaf onze website te downloaden dat daarna kan worden opgestuurd  naar het secretariaat van de Trap-in, Muntmeester 177C, 5406 BH Uden.

Iedereen, die aan de hiervoor genoemde voorwaarden voldoet, kan een aanvraag indienen.

Ook aanvragen van degenen, die vorig jaar werden teleurgesteld, zijn welkom.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact via telefoonnummer 06-33035843.

De richtlijnen voor inzending kun je ook lezen op de geheel vernieuwde website:

www.trap-in.nl. De aanvragen worden beoordeeld door een selectiecommissie en op basis daarvan bepaalt het bestuur welke projecten in 2023 voor steun in aanmerking komen.

Giften voor de Trap-in kunnen uiteraard het hele jaar door worden gestort op rekeningnummer NL 68 RABO 01715 90 279 t.n.v. Trap-in Uden/Volkel.

Logo Rabobank

Rabo ClubSupport bekend

Tijdens de uitreiking van de Rabo ClubSupport hebben we als Trap-in dit jaar € 383,51 mogen ontvangen.

Check Uitrijking

Trap-in Uden keert € 34.500,-- uit aan 15 goede doelen.

De jaarlijkse Trap-in fietstocht voor het goede doel in Uden en Volkel heeft in totaal € 34.500,-- opgeleverd. Dat geld wordt verdeeld over 15 geselecteerde projecten in ontwikkelingslanden, die elk € 2.300,-- ontvangen.

Dit eindbedrag werd dinsdag, 28 juni 2022 bekend gemaakt tijdens de afsluitende medewerkersavond in de Eigen Herd. Aan de hand van een fotoreportage blikte voorzitter Dick van Doorn terug op de fietstocht, die traditioneel op Tweede Pinksterdag wordt verreden. De vertegenwoordigers van de 15 projecten kregen de cheques uitgereikt en waren blij verrast met het mooie resultaat.

Vanwege de vele regen op Eerste Pinksterdag en de matige weersverwachting voor Tweede Pinksterdag was de opkomst lager dan verwacht: 1.650 deelnemers tegen 2.150 in 2019. Zoals bekend kon vanwege Corona in 2020 en 2021 niet worden gefietst. Met sponsoracties kon toen toch nog respectievelijk € 2.000,-- en € 1.700,-- per project worden uitgekeerd.

Harrie van Duijnhoven ging weer langs bij zijn 500 trouwe sponsors en slaagde erin om weer een recordbedrag van € 21.100,-- aan sponsorgeld binnen te halen.

Ad Toonen zorgde ervoor dat via bedrijfssponsoring van € 5.000,--alle kosten vooraf konden worden gedekt, zodat alle opbrengsten van Tweede Pinksterdag rechtstreeks kunnen worden uitgekeerd aan de projecten.

Het bestuur van de organisatie bedankte aan het eind van de avond alle deelnemers, sponsors, vrienden, vrijwilligers en medewerkers voor hun aandeel in een wederom succesvol verlopen Trap-in fietstocht 2022.

Succesvolle 48ste editie Trap-in op overwegend zonnige 2e Pinksterdag.

Na een coronastop van 2 jaar pakten veel deelnemers de draad weer op en gingen enthousiast op de fiets de vrije natuur in. Daar was ook alle aanleiding toe want het bestuur had letterlijk alles uit de kast gehaald en een schitterende route van 50 kilometer uitgezet. De tocht ging dit jaar vanaf de Markt in Uden door het groene buitengebied via Mariaheide, Vorstenbosch en Nistelrode. Veel inwoners hadden gehoor gegeven aan de oproep van de organisatie om langs de route flink uit te pakken met vlaggen en slingers.

De sfeer was feestelijk en gezellig en het was goed, zonnig en nagenoeg droog fietsweer.

Onderweg konden de deelnemers om de vijf kilometer genieten van een hapje, drankje en meestal live muziek met als traditie dit keer de grote pannenkoekenpost in  Vorstenbosch.

In Uden startten er plm. 1150 fietsers en in Volkel was dat ruim 100. Daarbij opgeteld de 500 “ik fiets niet” kaarten komt het aantal deelnemers op ruim 1750.  Ongelukken deden zich niet voor. De wegen waren goed ondanks de vele regen op de 1ste Pinksterdag.

De totale opbrengst is nog niet bekend, maar aan het eind van de dag kon al wel worden medegedeeld dat Harrie van Duijnhoven opnieuw een recordbedrag heeft opgehaald van € 21.100,--. Alle kosten aan de fietstocht waren al gedekt door de bedrijfssponsoring. Ad Toonen had deze taak gelukkig op zich genomen na het overlijden van Martien van Kessel.

Het bestuur van de Trap-in zal tijdens de tweede medewerkersavond op 28 juni 2022 in de Eigen Herd de totale opbrengst bekend maken. Het geld wordt verdeeld over 15 kleinschalige ontwikkelingsprojecten, die zijn voorgedragen door inwoners uit Uden en Volkel.

Persbericht Laatste Loodjes Voor Bestuur Trap In

Laatste loodjes voor bestuur Trap-in.

Het bestuur van de Trap-in maakt zich momenteel op voor de 48ste editie van de jaarlijkse Trap-in, die dit jaar wordt verreden op Tweede Pinksterdag, 6 juni 2022. Sinds 1974 organiseert de Trap-in een feestelijke sponsorfietstocht van maximaal 50 kilometer met om de 5 kilometer een post met meestal muziek, een hapje en een drankje.

Nieuw dit jaar is dat u bij de start in Uden ook kunt betalen met de pin en de QR code en met de pin bij de pannenkoekenpost, die dit jaar wordt opgebouwd op het terrein aan de Peelstraat 6 in Vorstenbosch.

De opbrengst gaat in zijn geheel naar 15 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Er blijft niets aan de strijkstok hangen.

Achter de schermen wordt door de organisatie hard gewerkt om alles op orde te krijgen en tot in de puntjes te regelen. Zo waren afgelopen week in de zaal van Eigen Herd ruim 60 vrijwilligers, zoals de stempelaars, de mensen van de attracties, de verkeersbegeleiders en de opbouwers, aanwezig om tijdens de medewerkersbijeenkomst de laatste informatie te ontvangen over de route. De mooie route loopt dit jaar door bos en hei via Mariaheide, Vorstenbosch en Nistelrode.

Ook werd in een terugblik door voorzitter Dick van Doorn stilgestaan bij de gedwongen coronapauze van de afgelopen 2 jaar. Hij toonde zich verheugd over het feit dat dankzij  de ruimhartige sponsoring van veel inwoners en bedrijven uit  Uden en Volkel de projecten toch financiëel konden worden ondersteund met de aanschaf van voedselpakketten.

Het bestuur hoopt dit jaar weer op een ouderwets grote deelname van fietsers van jong tot oud. Iedereen kan starten op de Markt in Uden van 10.00 tot 13.00 uur en bij het Muziekhuis in Volkel van 10.30 tot 12.30 uur. Een deelnemerskaart kost € 5,-- en een gezinskaart € 15,--voor gezinnen, ongeacht het aantal kinderen tot en met 12 jaar.

Trap-in Uden/Volkel maakt selectie projecten 2022 bekend.

 Het bestuur van de Trap-in heeft de 15 projecten bekend gemaakt die voor 2022 zijn genomineerd voor een donatie. De Trap-in staat op de kalender genoteerd op Tweede Pinksterdag, 6 juni 2022.

Er kwamen dit keer 18 aanvragen binnen. Hiervan werden er op advies van de selectiecommissie 14 door het bestuur toegewezen. Samen met het missiewerk van pater Toon van Kessel in Chili kunnen in totaal weer 15 kleinschalige ontwikkelingsprojecten financiëel worden geholpen.

De 14 inzenders, alsmede hun geselecteerde projecten, zijn:

1    Maria Vermeer, Amara Foundation, Onderwijs aan gehandicapte kinderen, Kenia
2    Tineke Stolk, Beautiful Kidz, Voeding arme kinderen dagcentrum, Namibië
3    Jolique den Dekker, Brufut Vooruit, Bouw en materialen kraamunit, Gambia
4    Yvonne Verhagen, HWMCO, Onderwijs aan kansarme kinderen, Uganda
5    Ike van der Goot, Jantine Buijs, Onderwijs en medische kosten en noodhulp arme kinderen, Indonesië
6    Marianne Schepers-van Weert, Kinderen van de Zon, Naaiopleiding kansarme jongeren, Peru
7    Rein Vaanhold, Kruisheren, Leermiddelen technische school, Congo
8    Ellen Romviel en Piet Verkuijlen, Marijn, Verbeteren levensomstandigheden kansarme kinderen, Nicaragua
9    Ad Toonen, Martien Sonnemans, Schoolspullen kinderen van pygmeëen, Kameroen
10  Monique Dortmans, Miss Maasai, Onderwijs aan meisjes ter voorkoming vrouwenbesnijdenis, Kenia
11  Ranjan Palit, Puja, Medische zorg en noodhulp, Bangladesh
12  Thijmen van Loenen, Thamsanqa, Ondersteuning weeskinderen en jongeren (onderwijs/voeding), Zuid-Afrika
13  Harold van Zutphen, Vento Venti, Watertank, stroomvoorziening kliniek en melkpoeder weeskinderen, Congo
14  Ton van de Vegt, Watoto Foundation, Oprichting viskwekerij bij opleidingscentrum, Tanzania.

Logo Rabobank

Rabo ClubSupport bekend

Tijdens de uitreiking van de Rabo ClubSupport hebben we als Trap-in dit jaar € 460,74 mogen ontvangen.

INDIENEN VAN PROJECTAANVRAGEN VOOR TRAP-IN 2022 MOGELIJK

Er kunnen weer aanvragen voor projecten in ontwikkelingslanden worden ingediend voor de Trap-in. De fietstocht wordt in 2022 gehouden op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni in Uden en Volkel, onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen.

De projecten voor de Trap-In van 2022 kunnen weer door inwoners van Uden en Volkel tot en met 24 december 2021 bij voorkeur digitaal worden aangemeld door middel van het insturen van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier naar info@trap-in.nl.

Mocht dit bezwaarlijk zijn dan is een aanvraagformulier vanaf de website te downloaden dat daarna volledig ingevuld kan worden opgestuurd naar het secretariaat van de Trap-In, Muntmeester 177C, 5406 BH, Uden

Logo Rabobank

Stemmen Rabo ClubSupport,

De Stichting Trap-in Uden/Volkel mag ook dit jaar weer deelnemen aan de Rabo Clubsupport Campagne. Rabobankleden bepalen hoe dit bedrag wordt verdeeld en wij hopen uiteraard dat u op Stichting Trap-in stemt. Doordat de fietstocht al 2 jaar niet door is gegaan, heeft de Trap In organisatie zelf niets nodig. De projecten die wij altijd steunen hebben het door de corona pandemie extra zwaar, dus onze bijdrage gaat naar de voedselpakketten die in derde wereldlanden zijn uitgedeeld.

Dit jaar stellen de Rabobanken in Oost-Brabant € 10 per lidmaatschap beschikbaar (€ 2 per stem). Als lid van de Rabobank is uw stem dus geld waard! De stemperiode loopt van 4 tot en met 24 oktober 2020. Alleen leden kunnen stemmen.

Hoe werkt het?

Via de Rabobank App of via Rabo Internetbankieren kunt u stemmen op Stichting Trap-in.

Stemmen kan gemakkelijk onder de knop “Zelf regelen”.

Klik vervolgens op de knop “Lidmaatschap”, daarna klikt u op “ClubSupport”.

Bij zoeken typt u “Stichting Trap-in”. Dan klikt u op “Toevoegen stemlijst”.

Nog geen lid? Als u klant bent van de Rabobank betekent dat niet automatisch dat u ook lid bent. Wilt u er zeker van zijn, dat u op onze Stichting kunt steunen, zorg er dan voor dat u lid  bent of wordt. Regel uw lidmaatschap gemakkelijk via de Rabo App of via Rabo internetbankieren. Het lidmaatschap van Rabobank is gratis.

Alvast hartelijk dank voor uw stemmen!

Delen van dit bericht met uw bekenden wordt uiteraard op prijs gesteld.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Trap-in Uden/Volkel.

Trap-in 2021: Met hulp van Harrie van Duijnhoven € 25.500,- voor 15 projecten.

 

Voor de tweede maal sinds het bestaan van de Trap-in kon op Tweede Pinksterdag vanwege Corona niet worden gefietst. Toch kan er dit jaar een totaalbedrag van € 25.500,- oftewel € 1.700,-- per  ontwikkelingsproject  worden uitgekeerd.

Dit dankzij de grote inzet van Harrie van Duijnhoven met ondersteuning van zijn vrouw Elly. Hij werd weer ruimhartig gesponsord door vele van zijn trouwe vrienden van de Trap-in. Daaronder ook weer enkele grotere sponsors, die hem niet in de kou lieten staan. Harrie bedankt hierbij hartelijk al zijn sponsors en is blij dat hij een bedrag van € 19.000,- kon overhandigen aan de organisatie van de Trap-in.

De Trap-in actie, waarbij deelnemers in familiekring konden fietsen op één van de routes uit voorgaande jaren en het startgeld konden overmaken, heeft eveneens bijgedragen aan dit mooie resultaat. Ook Martien van Kessel ging op pad en vond gehoor bij zijn achterban.

Editie 47 is dus ondanks Corona wederom géén verloren jaar voor de Trap-in geworden. De organisatie is dankbaar voor zoveel hartverwarmende steun vanuit de Udense samenleving en blij voor de projecten, die vanwege de pandemie nog steeds in zwaar weer verkeren.

Het bestuur van de Trap-in hoopt in 2022 weer een normale fietstocht onder gezonde omstandigheden te kunnen organiseren. Tweede Pinksterdag is dan op maandag 6 juni.

Udense Trap-in 2021: weer géén fietstocht, wél actie!

 

Opnieuw gaat de jaarlijkse fietstocht voor het goede doel op Tweede Pinksterdag niet door. De organisatie van de Trap-in vindt het spijtig dat de fietstocht wederom uit de kalender moet worden geschrapt. Er is nog te veel onzekerheid en op de korte termijn is er nog geen versoepeling van het coronabeleid te verwachten. Toch wil het bestuur weer een actie op touw zetten om de 15 gekozen projecten door de pandemie heen te helpen.

“Op 24 mei a.s. zou de 47ste editie van de Trap-in fietstocht plaatsvinden. Maar de

anderhalvemetermaatregel blijft vooralsnog van kracht en de vaccinatiegraad is naar verwachting nog niet hoog genoeg. Omdat we de gezondheid van de deelnemers moeten waarborgen en niet willen tornen aan het feestelijk karakter van de fietstocht, moeten we voor het tweede jaar op rij de stekker eruit trekken”, zegt het bestuur.

“Toch willen we dat onze 15 geselecteerde ontwikkelingsprojecten zo min mogelijk lijden onder de coronapandemie en daarom is er een alternatief bedacht, dat past in deze wankele periode.  Op de website (www.trap-in.nl) hebben we de fietsroutes van de afgelopen jaren gezet. We bieden nu iedereen de gelegenheid om op eigen kracht in familiekring één van die routes te fietsen. Het zou een mooi gebaar zijn als u tussen Pasen en Pinksteren symbolisch het startbedrag van de fietstocht of liefst méér overmaakt aan: Trap-in Uden/Volkel

(IBAN NL 68 RABO 017 15 90 279) onder vermelding van “donatie 2021”.

Ook Harrie van Duijnhoven, vanaf het allereerste begin van de Trap-in onze grootste gesponsorde deelnemer, heeft toegezegd zijn uiterste best te doen om dit jaar weer een donatie aan onze projecten mogelijk te maken. Dit keer zal hij zijn bekende sponsors telefonisch benaderen. Mocht de actie niet slagen dan schuiven we de projecten door naar volgend jaar. We hopen echter dat er geen verloren jaar ontstaat en dat we deze editie met een zo goed mogelijk resultaat kunnen afsluiten”, aldus Dick van Doorn, voorzitter Trap-in. 

PROJECTEN 2021 BEKEND

Het bestuur van de Trap-in heeft de 15 projecten bekend gemaakt die voor 2021 zijn genomineerd voor een donatie. De Trap-in staat op de kalender genoteerd op Tweede Pinksterdag, 24 mei 2021.
Er kwamen dit keer 17 aanvragen binnen. Hieruit werden er op advies van de selectiecommissie 14 door het bestuur toegewezen. Samen met het werk van pater Van Kessel in Chili kunnen in totaal weer 15 kleinschalige ontwikkelingsprojecten financieel worden geholpen.
Vanwege de Corona is het nog erg onzeker of de Trap-in dit jaar kan doorgaan. Als de fietstocht niet mogelijk blijkt, zullen de onderstaande projecten worden meegenomen als goed doel voor de Trap-in 2022.


De veertien inzenders, alsmede hun geselecteerde projecten zijn:

 1. Maria Vermeer, Amara Foundation, Onderwijs aan meervoudig gehandicapte kinderen, Kenia
 2. Jolique den Dekker, Brufut Vooruit, Bouw en materialen kraamunit, Gambia
 3. Margot Verbeek-Helsen, Chitungulu, Voedselzekerheid door aanleg peulvruchtentuinen, Zambia
 4. Yvonne Verhagen, HWMCO, Wateropvanginstallatie basisschool, Uganda
 5. Marianne Schepers-van Weert, Kinderen van de Zon, Opstart naaiopleiding in opvangcentrum, Peru
 6. Ellen Romviel en Piet Verkuijlen, Marijn, Opknappen bibliotheek voor ondersteuning onderwijs, Nicaragua
 7. Ad Toonen, Martien Sonnemans, Inkomensvoorziening vrouwen pygmeeen, Kameroen
 8. Monique Dortmans, Miss Maasai, Onderwijs aan meisjes ter voorkoming vrouwenbesnijdenis, Kenia
 9. Ranjan Palit, Puja, Medische zorg met name aan zwangere vrouwen en jonge kinderen, Bangladesh
 10. Pierre Schreuder, Second Home, Dagbesteding mensen met een handicap, Gambia
 11. Ike van der Goot, Steun voor Lombok, Onderwijs en medische kosten arme kinderen, Indonesie
 12. Wim van de Wetering, The Next Smile, Onderwijs ter voorkoming van kinderarbeid, Tanzania
 13. Ton van de Vegt, Watoto Foundation, Aanschaf matrassen drop-in centre straatkinderen, Tanzania
 14. Rina Brugmans, Zweli Foundation, Voeding kinderen, Zuid-Afrika.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Copyright 2023 | Algemene voorwaarden | Vrienden